Do polévky nebo na bramboráky

Občas potřebujeme v naší kuchyni upravit brambory nebo těsto. Úpravou kterou máme na mysli je mačkání. Mačkání brambor nejde nijak jinak docílit, než použitím mačkadla na brambory. Mačkadla na brambory máme více druhů můžeme mít obyčejné v podobě zakrouceného drátu nebo můžeme mít pákové mačkadla. Každé se dá využít na trochu něco jiného a umožňují nám něco jiného. Obyčejné mačkadla se nám hodí, když chceme uvařené brambory rozmačkat na kaši, to pákové taktéž, ale většinou nemá dostatečný vnitřní objem, aby efekt byl stejně rychlý a efektivní. Skvělé na pákovém mačkadle je i to, že jej můžeme použít na mačkání zeleniny, ovoce, škvarků a je vhodné na mačkání brambor například do polévky, kde mám brambory namačká na přesné nudličky. 

Jak poznat kvalitní mačkadla na brambory?

Kvalitní ruční mačkadla na brambory jsou nejčastěji vyrobeny z nerezy. Mají velký vnitřní objem, abychom mohli mačkat více brambor najednou. Při zmáčknutí přesně doléhá a těsní, takže brambory vycházejí pouze otvory, kterými vycházet mají. Dále je kvalitní mačkadlo rozložitelné, z důvodu snazšího čištění, protože pokud není, tak se nám bude opravdu špatně čistit. Jako příklad pokrmu který můžeme díky mačkadlu chystat může být například bramborové pyré nebo třeba polévkové těstoviny, které se mačkadlem také dají připravovat.

Kvalitní mačkadla na brambory se také poznají podle toho že máte možnost vyměnit disky a tak mačkat potraviny například více na jemno či na hrubo. Mačkadla jsou tak v našich kuchyních skvělé příslušenství za příjemnou  cenu/užitnou hodnotu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *