Povězme si, jak správně na maso.

Hamburger, tak populární a námi všemi oblíbené světové jídlo, které nesmí chybět na našem menu. Takový hamburger, to se musí pečlivě přichystat. Maso nesmí být vysušené a zelenina čerstvá. Pečivo teplé. Hranolky nejlépe domácí. Pokusíme se vám dnes pomoci s tou částí, která se týká masa. Přesněji mletí masa. Mlýnek na maso je základ, který bychom měli mít. Jen tak dosáhneme té největší kvality a preciznosti, jakou hamburger může mít.

Mlýnek na maso. Jak jej vybrat? Na co se zaměřit?

Mlýnky na maso jsou skvělé v tom, že vám umožní namletí masa v různých stupních hrubosti. Zamyslete se nad tím, jak jej budete chtít v budoucnu nejvíce používat a podle toho zvolte. Dále při výběru zvažte, jak často budete masomlýnek používat a kolik masa budete průměrně zpracovávat, podle toho můžeme volit i velikost. Pro domácí použití menšího množství masa na grilovačku nebo na masové koule, postačí mlýnek ruční. Ovšem pro četnější mletí, v profesionálních podnicích a gastro podnicích, zvažte nákup elektrického mlýnku. Déle se zaměřte u těch elektrických na důležité parametry jako je například příkon, který by měl být minimálně 1000W. Poté je důležitá rychlost mletí, počítá se v kilogramech za minutu. Můžete najít mlýnky od 1,5kg/min až 4kg/min. V neposlední řadě se dívejte po nadstavcích, které můžeme k mlýnku přidat. Například nadstavec pro strouhání, drcení, nebo naplňování uzenin. Poté je ještě dobré mít moznost tak zvaně funkci zpětného chodu, v případě, že by se něco zaseklo. A jako poslední otázku si zodpovězte, kolik chcete do mlýnku investovat. Lze pořídit v cenovém rozpětí od 800 do 7 000 Kč. My ale tu nejlevnější variantu nikdy nedoporučujeme.

Co z toho budeme mít?

Čeká nás jistota kvalitně odvedené práce. Pocit z toho, že maso je opravdu dobře namleté. Elektrický masomlýnek přináší taktéž výhodu v rychlosti mletí bez fyzické námahy. Standardem je více či méně bohaté příslušenství. Ty nejvybavenější elektrické mlýnky na maso mívají i kotouče na krájení plátků nebo na jemné strouhání.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *