Začali jste s přípravou pokrmů, ale nejste vybaveni?

Občas se nám všem stane, že se pustíme do práce a zapomeneme si nachystat všechny potraviny. Rychle pak musíme zaběhnout ještě do obchodu a nakoupit. Problém ale nastává, pokud nemáme potřebné vybavení. Nákup něčeho takového je většinou potřeba promyslet a kvalitně vybrat. Nikdo nechce koupit něco co nefunguje. Co tedy dělat, když potřebujete vybrat lis na ovoce nebo lis na těsto? Lis na těsto  se nám nejvíce hodí, pokud pečeme slané, či sladké sušenky, zdobíme dorty, zákusky nebo chlebíčky. Vybírejme takový lis, u kterého je nejširší sortiment lisovacích kroužků a dekoračních trysek. 

Lis na těsto můžeme koupit v nerezové nebo plastové variantě. Také se dívejme, zda je vhodné dávat lis do myčky nebo ne, jelikož jeho čištění je velmi nepříjemná záležitost.

Rozhodovat se můžeme také dle poskytnuté záruky od prodejce.

A co lis na ovoce?

Lis na ovoce to je jiná. Ten jen tak nezapomeneme pokud jdeme lisovat například jablka na výtečný mošt nebo víno. Ale i tak, je potřeba jej vybírat kvalitně, jelikož je to už trochu dražší přístroj i přesto, že není nijak technicky složitý. Na trhu moc výrobců není a při výběru je potřeba zohlednit, jak často a v jakém množství se chystáme lisovat. Lis na ovoce lisuje opravdu vysokým tlakem a to dokonce až 2 tuny. Ovoce je ale potřeba nejdříve nadrtit na klasickém odšťavňovači či drtiči, až poté je možné lisovat. Výsledkem je nám sladká šťáva z našich plodů.

Najděte si recenze na daný přístroj. Některé lisy lisují lépe bez dužiny a jiné hůře i s dužinou.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *