Kávové zrna voní všem, tak proč si je nedopřávat každým dnem?

Víte proč je čerstvě namletá káva lepší, než ta pomletá v obchodě? A proč nám tak voní? Jak je možné, že v kavárnách dosahují tak kvalitních výsledků? Co udělat proto, abychom mohli mít takovou kávu i doma? Je to prostě káva pokud je v celku, nepomletá, tak udržuje stálou chuť a stačí ji mít pouze v uzavřené nádobě, ale pokud ji nameleme a následně uschováme, tak její aroma rychleji vyprchá. Proto mlýnky na kávu jsou nepostradatelným příslušenstvím, každého domova, ve kterém si jeho obyvatelé potrpí na kvalitní kávě. Kávu si uschováte kvalitně v podobě kávových zrn a poté až před vařením vašeho oblíbeného nápoje ji pomelete. Tak dosáhnete těch nejlepších výsledků a chutí jako ve vaší oblíbené kavárně.

Takové mlýnky na kávu se dají pořídit v mnoha podobách a typech. 

Jak vybrat mlýnek na kávu? 

Mlýnky vybíráme podle funkčnosti. Můžeme si vybrat mlýnky manuální, kde si kávu nameleme samy. Což je určeno spíše pro domácí použití, kde nevypijeme takové množství kávy jako v kavárnách. Nebo můžeme zvolit mlýnky elektrické, které práci udělají za nás, ale to je spíše pro profesionální použití. 

Dále vybíráme mlýnky podle způsobu, jakým melou. Můžeme zvolit mlýnky s tzv. tříštivými noži(ocelovými nebo keramickými) nebo také můžeme vybrat mlýnek s mlecími kameny. Mlýnky s tříštivými noži jsou levnější a nemelou kávu tak dobře, spíše ji nerovnoměrně nasekají na kousíčky, ale naopak velice snadno se udržují a mají dlouhou životnost. Ty s mlecími kameny jsou kvalitnější a kávu si pak lépe vychutnáte.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *